servis-studio-usluge

SERVISNE USLUGE

punjenje-auto-klima

PUNJENJE AUTO KLIMA

Za pravilno funkcionisanje klima uređaja na automobilu neophodno je da u sistemu bude tačna količina rashladnog fluida (freona). Gas R-134a koji se koristi u savremenim sistemima auto klima ima vrlo visoku tačku isparenja pa samim tim i veliku zavisnost od ambijentalne temperatute. Upravo zbog toga efikasno punjenje sitema auto klime nije moguće korišćenjem klasičnih manometara. U tom smislu u našem servisu koristimo digitalne servisne stanice poslednje generacije iz programa TEXA i PLOUSIOS čime se osigurava punjenje sistema tačnom količinom rashladnog fluida propisanom od strane proizvođača. Na taj način vaš klima uređaj dobija optimalne uslove za rad, a samim tim efikasnost hlađenja biće najbolja, a opterećenje motora i njegova potrošnja najmanja

Kontaktirajte nas Pozovite
redovni-servis-auto-klima

REDOVNI SERVIS AUTO KLIMA

Klima uređaj potrebno je periodično servisirati kako bi svi parametri bili u granicama neophodnim za normalno funkcionisanje. Predviđeni interval od strane svih proizvođača za redovni servis je 2 godine, što znači da bi ga trebalo obaviti pred početak svake druge sezone korišćenja. U našem servisu ovaj postupak obavlja se mašinski i traje svega nekih 20-tak minuta. Redovni servis klime uključuje pražnjenje celokopne instalacije, zatim vakuumiranje kako bi se iz sistema izvukla sva vlaga nastala kao posledica zasićenja sušača ili intervencija na vozilu pri kojima je instalacija klime bila otvorena i izložena atmosferskim uslovima. Nakon vakuumiranja i testiranja na eventualna curenja u instalaciji mašina u sledećoj fazi ubacuje u sistem sintetičko PAG ulje koje se pri radu klime meša sa freonom praveći tako smešu ulje/gas neophodnu za rad sistema klime. Na kraju ubacuje se i freon R-134a u tačno propisanoj meri, sistem pušta u rad uz proveravanje pritisaka u sistemu. U sklopu redovnog servisa klime obavlja se i zamena filtera kabine (polenski filter) ukoliko ovaj već nije zamenjen pri redovnim servisima vozila. U uslovima korišćenja vozila u gradskoj sredini uobičajeni interval zamene polenskog filtera je na svakih 6 meseci.

Kontaktirajte nas Pozovite Kupon za popust
dezinfekcija-auto-klime

DEZINFEKCIJA

Klima uređaj zahteva i održavanje ventilacionih kanala inače će vremenom početi da se šire neprijatni mirisi. Za neprijatne mirise iz klima uređaja odgovorni su razni mikroorganizmi (gljivice, bakterije, plesni), koji se zahvaljujući vlazi, toploti i nedostatku svetlosti namnože kod isparivača. Neprijatan miris se javlja kao produkt njihovog metabolizma, a miris je naročito jak kada klima ne radi neko vreme. Naime, dok je klima u stanju mirovanja, mikroorganizmi se nesmetano razvijaju, pa se problem ubrzano intezivira. Udisanje ovakvog vazduha nije samo neprijatno, već je i nezdravo, a može da uzrokuje čitav niz tegoba i alergijskih reakcija.

Kontaktirajte nas Pozovite
delovi-auto-klima

DELOVI ZA AUTO KLIME

U ponudi imamo veliki broj rezervnih delova za auto klime kako za potrebe našeg servisa. Na lageru imamo kompresore nove ili remontovane kao i sve ostale delove za remont kompresora, a to su remenice, spojnice i električne špune. U našoj ponudi imamo i sve vrste kondenzatora (hladnjaka) i isparivača, a njihovu zamenu izvodimo u najkraćem roku i po kataloškim normativima proizvođača. Naravno i sve ostale delove kao što su filteri freona (dehidratori/sušači) i kabine, presostati, ekspanzioni ventili... po najpovoljnijim cenama možete nabaviti kod nas. U ponudi imamo i regulacione ventile za sve tipove kompresora.

Kontaktirajte nas Pozovite

© 2011-2021. All Rights Reseverd | Design by SERVIS STUDIO