SERVIS AUTO KLIMA
SERVIS STUDIO bavi se servisiranjem svih vrsta auto klima, remontom kompresora i popravkom kompletne instalacije klima uređaja. Osim toga vršimo i punjenje auto klima sa ekološkim gasom R-134a prema kataloškim normativima proizvođača.

Servis auto klima nalazi se u Zemunu u ulici Aleksandra Dubčeka 54a, a telefoni na koje možete dobiti sve informacije ili zakazati termin za servis ili punjenje auto klime je: 065/900-93-93. Radno vreme servisa je od 9-18h radnim danima, a subotom od 9-14h.

PUNJENJE AUTO KLIMA
Za pravilno funkcionisanje klima uređaja na automobilu neophodno je da u sistemu bude tačna količina rashladnog fluida (freona). Gas R-134a koji se koristi u savremenim sistemima auto klima ima vrlo visoku tačku isparenja pa samim tim i veliku zavisnost od ambijentalne temperatute. Upravo zbog toga efikasno punjenje sitema auto klime nije moguće korišćenjem klasičnih manometara.

U tom smislu u našem servisu koristimo digitalne servisne stanice poslednje generacije iz programa TEXA i PLOUSIOS čime se osigurava punjenje sistema tačnom količinom rashladnog fluida propisanom od strane proizvođača. Na taj način vaš klima uređaj dobija optimalne uslove za rad, a samim tim efikasnost hlađenja biće najbolja, a opterećenje motora i njegova potrošnja najmanja.

REDOVNI SERVIS AUTO KLIMA
Klima uređaj potrebno je periodično servisirati kako bi svi parametri bili u granicama neophodnim za normalno funkcionisanje. Predviđeni interval od strane svih proizvođača za redovni servis je 2 godine, što znači da bi ga trebalo obaviti pred početak svake druge sezone korišćenja. U našem servisu ovaj postupak obavlja se mašinski i traje svega nekih 20-tak minuta.

Redovni servis klime uključuje pražnjenje celokopne instalacije, zatim vakuumiranje kako bi se iz sistema izvukla sva vlaga nastala kao posledica zasićenja sušača ili intervencija na vozilu pri kojima je instalacija klime bila otvorena i izložena atmosferskim uslovima. Nakon vakuumiranja i testiranja na eventualna curenja u instalaciji mašina u sledećoj fazi ubacuje u sistem sintetičko PAG ulje koje se pri radu klime meša sa freonom praveći tako smešu ulje/gas neophodnu za rad sistema klime.

Na kraju ubacuje se i freon R-134a u tačno propisanoj meri, sistem pušta u rad uz proveravanje pritisaka u sistemu. U sklopu redovnog servisa klime obavlja se i zamena filtera kabine (polenski filter) ukoliko ovaj već nije zamenjen pri redovnim servisima vozila. U uslovima korišćenja vozila u gradskoj sredini uobičajeni interval zamene polenskog filtera je na svakih 6 meseci.

DEZINFEKCIJA
Klima uređaj zahteva i održavanje ventilacionih kanala inače će vremenom početi da se šire neprijatni mirisi. Za neprijatne mirise iz klima uređaja odgovorni su razni mikroorganizmi (gljivice, bakterije, plesni), koji se zahvaljujući vlazi, toploti i nedostatku svetlosti namnože kod isparivača. Neprijatan miris se javlja kao produkt njihovog metabolizma, a miris je naročito jak kada klima ne radi neko vreme. Naime, dok je klima u stanju mirovanja, mikroorganizmi se nesmetano razvijaju, pa se problem ubrzano intezivira. Udisanje ovakvog vazduha nije samo neprijatno, već je i nezdravo, a može da uzrokuje čitav niz tegoba i alergijskih reakcija.

Upravo iz tog razloga potrebno je obaviti odgovarajući dezinfekcioni tretman kojim se uklanjaju uzročnici ovih problema, a ambijentalna sredina u vozilu čini prijatnijom i bez ikakvih rizika po zdravlje putnika pogotovo za vreme dužeg putovanja.

Dezinfekcioni tretman u našem servisu možete obaviti na efikasan način, a najbolje je ovaj tretman ponoviti svake sezone. Proceduru obavljamo ultrazvučnom metodom koristeći aktivne komponente za dezinfekciju renomiranih i proverenih proizvođača.

FREON VRHUNSKIH PERFORMANSI

Jedna od najvažnijih komponenti klima uređaja je rashladni fluid, odnosno gas (freon) kojim se puni sistem. Osim tačno propisane količine gasa za pravilan rad sitema klime izuzetno su važne i karakteristike samog freona. Naime danas su na tržištu prisutni uglavnom freoni kineskih proizvođača vrlo sumnjivog kvaliteta i koji ne ispunjavaju propisane norme i standarde. Osim nepravilnog rada klime korišćenje ovih freona može dovesti do ozbiljnih oštećenja komponenti sistema, a ne retko i do havarija kompresora, propadanja gumica i curenja sistema.

U našem servisu za punjenje sistema koristimo ISO-sertifikovan gas R-134a renomiranog francuskog proizvođača ARKEMA koji zahvaljujući vrhunskim performansama gasa predstavlja i izbor za prvu ugradnju mnogih brendova auto industrije. Između ostalih to su: RENAULT - NISSAN Group uključujući program DACIA, zatim GM Group uključujući VAUXHALL i OPEL, slede DAIMLER AG (MERCEDES), BMW AG, PSA, MAGNA Styr, a poverenje firmi ARKEMA ukazali su i nemački VOLKSWAGEN i korejski HYUNDAI.

Prema tome ukoliko neželite da rizikujete i neadekvatnim freonom izazovete ozbiljna oštećenja sistema i nepotrebne troškove imajte u vidu da nisu svi freoni isti. A kada već možete birajte najbolje i to ARKEMA, made in France (EU), a uz naše stručne servisere i digitalne servisne stanice poslednje generacije vaša klima dobija najkvalitetniji tretman i to po izuzetno povoljnim cenama.